Kinezi Çeşitleri (Telekinezi Alt Dalları)

Kinezi çeşitleri telekinezinin alt dallarını belirten bir ifadedir. Kineziler, telekinezinin ne amaçla ve hangi madde için uygulandığını göstermektedir. Telekineziden farklı bir durum değildir, kineziler de telekinezidir. Yalnızca belirli bir madde veya durum için kullanılan bir isimden ibarettir.

Madde adının sonuna “kinezi” kelimesinin getirilmesi ile kinezi çeşitleri oluşturulmuştur. Kullanılan dil genelde Yunanca veya Latince olduğu için kulağa havalı gelebilir ama gerçek hiç de öyle değil. Örneğin laktokinezi isminde bir kinezi bulunur ve süt kontrolünü ifade eder (:

100’lerce kinezi vardır, sizde herhangi bir maddenin sonuna “kinezi” ekleyerek yeni bir kinezi oluşturabilirsiniz. Anlayacağınız üzere hepsini anlatmam imkansız. Süt kinezisi gibi çoğu kinezinin de gerçek olmadığını, tarihin ilk trollerinden olduğunu düşünürsek bunu yapmaya gerek de yok.

Yine de bilgi edinmeniz için sahte, gereksiz ve gerçek şeklinde 3 parçaya ayırarak kinezi çeşitlerini anlatacağım:

Gerçek kineziler

Biyokinezi: Canlıların bedenini evrimleştirme yöntemidir. İnsanlar biyokinezi ile yalnızca göz renginin değiştirilebildiğini düşünse de normale göre daha güçlü, daha hızlı olmak gibi diğer usturuplu amaçların gerçekleşe bilmesine olanak sağlar.

Tanımlarken “bedenin evrilmesi” tabirini kullandım ama bu da bir yere kadar. Sırtınızdan kanat çıkarmak falan çok ütopik bir düşünce.

Elektrokinezi: Elektriğe hükmetmektir. Telekinezi ile ışıkları yakıp söndürdüğünüzde aslında elektrokinezi yapmış olursunuz. Daha doğrusu telekinezi yapmış olursunuz ama buna elektrokinezi denir.. neyse (:

Elektrik akımına istediğiniz müdahaleleri yapabilirsiniz. Işıkları yakıp söndürmek, elektronik cihazları kontrol etmek, şarj etmek gibi şeyler yapılabilir.

Terrakinezi: Toprak kontrolüdür. Başlangıç çalışması olarak toprak hareket ettirilmeye çalışılır ama zaten telekinezi madde kontrolü iken bunu toprak, su, süt vs. diye ayrı isimler altında anlatmak mantıksız.

İleri ki aşamalarda sarsıntılar yani depremler yapabileceğiniz söylenir ama o kısımları gerçek değil, boş yere uğraşmayın.

Pyrokinezi: Ateş kontrolüdür. Ateş yakabilir, ateşi söndürebilir, mevcut ateş üzerinde çeşitli etkiler yapabilirsiniz. Ateşi arttırıp azaltmak, yönünü belirlemek pyrokinezinin işlevidir.

Hidrokinezi: Su kontrolüdür. Hidrojen ve oksijeni birleştirip su oluşturamazsınız ama mevcut suyu hareket ettirebilirsiniz. Bu konuda girdap oluşturmaya çalışmak zevklidir.

Aerokinezi: Hava kontrolüdür. Rüzgarsız bir yerde örneğin odanızda rüzgar oluşturabilir, rüzgarı istediğiniz şekilde kontrol edebilirsiniz.

Levitasyona benzer şekilde hatta neredeyse aynı yöntemle havayı yoğunlaştırarak cisimleri uçurabilirsiniz. Akciğerlerdeki oksijeni boşaltarak ölümcül zararlar vermek aklınıza gelmesin, lütfen.

Lunarkinezi: Negatif enerji kontrolüdür. Telekinezinin olumsuz duygular kullanılarak yapılan şeklidir aslında. Dini inancı olanlar buna lunarkineziyerine nazar da der.

Sahte kineziler

Sonokinezi: Ses dalgalarının kontrolüdür. Örneğin bağırırken ses şiddetinizi arttırıp camları patlatacağınız söylenir ama gerçek değildir.

Fotokinezi: Işık kontrolüdür. Işınları istediğiniz gibi büküp çeşitli fanteziler gerçekleştirebilirsiniz dense de tamamen X-Men hayrını gençlerin uydurmasıdır.

Umbrakinezi: Karanlık kontrolüdür. Çoğunlukla bahsedilen gölgeleri kontrol edebileceğinizdir ama kimsede çıkıp demiyor ki “fiziksel olanı değiştirmeden yansımasını nasıl değiştireceksin?“

Gyrokinezi: Kütle çekim kontrolüdür. Dünyanın kütle çekimini azaltayım herkes uzaya fırlasın diyorsanız uğraşacağınız kinezi budur.

Chronokinezi: Zaman kontrolüdür. Zamanı istediğiniz gibi hızlandırıp veya yavaşlatacaklar flash gibi takılabilirsiniz. Çalışmalar genellikle saat üzerinde yapılır. Yavrularım.. akrep ve yelkovanı hareket ettirdiklerinde zamanı kontrol edeceklerini zannediyorlar.

Not: “Diğerleri sanki çok mu normal de bunlara sahte diyorsun” diyebilirsiniz. Haklısınız sonuçta gerçek dediğim kineziler de fizik ötesi bir durum. Ve evet diğerlerini de yapmak kolay değil ama bunları yapmak için de tanrı falan olmanız lazım.

Gereksiz kineziler

Atmokinezi: Atmosfer olaylarının kontrolüdür. Yağmur yağdırmak gibi şeyleri yapabileceğiniz söylenir ama yapamazsınız. Sahte olmasının yanı sıra hidrokinezi ve aerokinezi varken kendisi gereksizdir.

Laktokinezi: Süt kontrolüdür. En çok sevdiğim uydurma kinezidir. Sütten yoğurt falan yapabilirsiniz :d

Hidrokinezi su kontrolü olsa da tüm sıvılar için kullanılır çünkü her sıvıya farklı bir isim vermek mümkün değildir. O yüzden süt kinezisi demek anlamsızdır.

Termokinezi: Maddeleri ısıtma kinezisidir. Suyu ısıtıp buharlaştırabilir atmokinezi ile birleştirip yağmur yağdıra bilirsiniz.

Sıcaklık pyrokinezi içinde değerlendirildiği için farklı bir isim vermek anlamsızdır.

Cryokinezi: Maddeleri soğutabilirsiniz. Buz devrine dönebilmek için bir bakışınızla okyanusları, denizleri dondurmanız yeterli.

Hidrokinezi çalışmalarında suyu dondurma çalışmaları yapıldığı için yine böyle bir kineziye gerek yoktur. Soğuk her madde için aynı etkiyi göstereceği için zaten bunu da öğrenmiş oluyorsunuz.

Vitakinezi: Psişik olarak canlıları iyileştirmektir. Biyokinezi bu işe de baktığı için bir anlamı yoktur.

Magnetokinezi: Manyetik alanların kontrolüdür. Elektrokinezi içinde değerlendirildiği için gereksizdir.

Nekrokinezi: Tanımı canlı varlıkları öldürmek olarak geçiyor ama cansız varlıkların öldürülemeyeceğini düşünen bir tek ben varım galiba. Bu kineziye ayrı bir isim verilmesinin saçmalığını siz tahmin edin.

Yıllarca çalışmadan o seviyeye gelmeniz mümkün değil ama canlıları aerokinezi ile akciğerlerdeki havayı boşaltarak, pyrokinezi ile yakarak, hidrokinezi ile boğarak, elektrokinezi ile çarparak öldürebilir ve terrakinezi ile toprağın altına gömebilirsiniz.

Yani canlıları her biri ile ayrı ayrı öldürülebiliyorken böyle bir isim vermek saçma değil mi?

Bunlar gibi sayamayacağım kadar çok kinezi var ve açıkçası yazmaktan yoruldum. Mantığınızı kullanılırsanız hangilerinin gerçek, sahte ya da gereksiz olduğunu anlarsınız.

Gerçek dediğim kineziler aslında diğerlerine nazaran gerçek olsa da onları da telekineziden ayrı değerlendirmek bana göre yanlış. En azından diğerlerine göre yapılabilme ihtimali daha fazla.

İsmi olan her şeyin sonuna “kinezi” kelimesini yapıştırdıklarında kendilerini yeni bir şey icat etmiş zannediyorlar ama gördüğünüz gibi aslında öyle değil. Hazır o kadar yazmışken bir tane de ben uydurayım mı? (:

Telokinezi: Telekomünikasyon kontrolüdür. İletişim araçlarına sızarak telefon konuşmalarını dinleyebilir, sevgilinizin kimlerle mesajlaştığını öğrenebilir hatta ve hatta gönderilen mesajları daha gönderilmeden okuyabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere uydurmak çok kolay. Duyduğunuz, gördüğünüz, okuduğunuz her şeye inanmamanız ümidi ile.

Kaynak: https://www.yunusyesil.com.tr/telekinezi/

Buna benzer konular;

Yazarın diğer yazıları;

Hiç yorum yok

Siz yorum yapın