Pyrokinezi Nedir ve Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

Pyrokinezi, ateş ve ısı kontrolünü ifade eden telekinezi dallarından birisidir. Yunanca ateş anlamına gelen “pyro” ve hareket anlamına gelen “kinezi” sözcüklerinden oluşturulmuştur. Kelime anlamı “ateş hareketi”, kullanımı ise “ateş kontrolü” şeklindedir.

Pyrokinezi en kısa haliyle telekinezinin ateş için kullanılmasıdır diyebiliriz. Ateş üzerinde hakimiyet sağlamak ve onu istediğimiz şekilde yönlendirmeye çalışırız.

Pyrokinezi ile neler yapılabilir?

Ateş ile ilgili hayal edebileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Genel olarak yapılanlar:

Ateşi hareket ettirmek,

Ateş söndürmek,

Ateş yakmaktır.

Bunlar dışında yemek ısıtmak gibi daha spesifik şeyleri de yapabilirsiniz.

Pyrokinezi meditasyonu

Ateşi hissetmek ve onunla bütünleşmek için düzenli olarak meditasyon yapmalısınız. Hissedemediğin şeyi kontrol edemeyeceğiniz bu gereklidir. Her gün en az 30 dakika yapılmasını tavsiye ederim. Meditasyondan sonra normal pyrokinezi çalışmalarına geçebilirsiniz.

Pyrokinezi ateş meditasyonu nasıl yapılır:

Sessiz ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda oturun veya uzanın.

Gözlerinizi kapatın.

Derin nefesler alıp verin. Her nefes verişinizde kaslarınızın gevşediğini düşünün. Tüm bedeninizin rahat hissedeceği ana kadar nefes alış verişinize odaklanın.

Yanardağ, cehennem veya sizi en çok etkileyecek devasa büyüklükte sıcak ve alevlerin olduğu bir ortam hayal edin.

Yavaş adımlarla ateşe doğru yürüyün. Her adımınızda ateşi biraz daha fazla hissedin. Eğer sıcaklık hissedemiyorsanız geçmişte elinizi yaktığınız bir anı hatırlayıp ateşi hissedin ve tüm bedeninize yayıldığını düşünün.

Ateşin içine girin ve bütün bedeninizin yandığını hayal edin. Hayali sürdürürken sıcaklığı bedeninizde hissedin ta ki gerçekten terleyene kadar.

Bedeninizin içinin ve dışının ateşle kaynaştığını düşünün. Ateşi yalnızca sıcaklık olarak değil canlı bir ruhmuş gibi hissedin.

Yeterli süre yandıktan sonra derinizin hatta emiklerinizin ateşle eridiğini, küle döndüğünü ve devasa alevlere karıştığını hayal edin.

Her bir zerrenizin ateşe dönüştüğünü hissedip ateşle bütünleşin.

Pyrokinezi nasıl yapılır?

Pyrokinezi yapmak için telekinezinin temel adımları kullanılır. Fark yalnızca ateşi hissetmek ve onunla bütünleşmektir. Geri kalan her şey saf telekinezi ile aynıdır. Aynı şekilde el pozisyonları da benzerdir, istenildiği şekilde konumlandırılabilir.

Adım adım pyrokinezi nasıl yapılır:

Elinizi ateşe yaklaştırın.

Ellerinizi ateşi hissedecek ama yanmayacak bir noktada konumlandırın.

Ateşle bütünleşin.

5 dakika boyunca pyrokinezi meditasyonunda olduğu gibi ateşle bütünleşmeye çalışın. Ateş enerjisini kendinizde toplayın.

Enerjinizi ateşe gönderin.

Topladığınız enerjinin ellerinizden çıkarak ateşe karıştığını hayal edin.

Ateşi kontrol edin.

Bütünleşmenin oluşturduğu etki ile ateşin istediğiniz yönde hareket etmesini isteyin. Bunu yaparken de ateşe karışan enerjinin isteğiniz doğrultusunda onu yönlendirdiğini hayal edin.

Pyrokinezi ateş söndürme

Pyrokinezi ile ateş söndürmek veya ateşi azaltmak için bir önceki çalışmada olduğu gibi elinizi ya da ateşin büyüklüğüne göre parmağınızı ateşin yakınında konumlandırın.

Ateş söndürme-azaltma çalışması:

Elinizi veya ateş küçükse parmağınızı ateşin sıcaklığını hissedecek bir uzaklıkta tutun.

Bir süre ateşin sıcaklığını hissederek onunla bütünleşin.

El ya da parmağınızdan çıkardığınız enerjinin ateşin içine karıştığını düşünün.

Enerjinin kontrolüne giren ateşin parmağınızdan içeriye girerek azaldığını hayal edin.

Pyrokinezi ateş oluşturma

Pyrokinezi ile ateş yakmak için enerjinin çok küçük bir noktada toplanarak ateş oluşumunu tetiklemesi gerekir. Bunu gerçekleştirebilmek için farklı bir çalışma uygulanmalıdır.

Beyaz bir kağıdın ortasına nokta koyun ve parmak ucunuzu nokta hizasında tutun.

Aşağıdaki çalışmayı her gün 30 dakika boyunca uygulayın. 15 dakika parmağınızın ucundan parmak bitimine kadar enerji dolduğunu, 15 dakika boyunca da parmağınızdaki enerjinin dışarıya çıktığını hayal edin. Bu çalışmayı düzenli olarak yapmak enerjinin tek noktada toplanıp sıcaklık oluşturarak ateş yakmanızı sağlayacaktır. Son adım olarak parmağınızdaki enerjiyi dışarı çıkararak ateşi oluşturun.

Ateş oluşturma çalışması:

Parmağınızı kağıttaki noktaya doğrultarak orada tutun.

Bedeninizdeki tüm enerjiyi parmağınızda toplayın.

Ateşin sıcaklığını yalnızca çalışma yaptığınız parmağınızda hissedin.

Enerjinin tamamını yavaş bir şekilde parmak ucundan çıkartın.

Parmağınızdan çıkan enerjinin güneşin altındaki mercek gibi kağıdı yaktığını hayal edin.

Not: Yeni başlayan kişilerin ateş oluşturması uzun sürebilir. Bir süre sonra kağıtta is oluşması çalışmanın verimli geçtiğinin göstergesi olacaktır.

Pyrokinezi geliştirme çalışmaları

Gelişimin anahtarı meditasyondur. Ateşi istediğiniz an istediğiniz sıcaklıkta hissedebilecek kadar gelişmenizi istiyorum. Bunun için meditasyona yoğunlaşın, gerekirse süresini artırın ama bunu yaparken asla 1 gün dahi olsa ara vermeyin. Vaktiniz olmadığı günler pyrokinezi çalışmasını yapmayıp sadece meditasyonu yapın.

Meditasyon dışında pyrokinezi pratiğinizi çeşitlendirebilirsiniz. Normalde mum ile çalışma yapın, mum ateşini istediğiniz gibi hareket ettirmeye ve söndürmeye başladığınızda kibrit çalışmasına geçerek hızınızı artırın. Kibriti yakın ve kendiliğinden sönmeden önce onu siz söndürmeye çalışın. Kibrit hızla yanacağı için bunu yaparken vaktiniz çok az olacak ve bu da sizi zorlayacak. Pes etmeden edin.. Red Kit gibi hızlı olmaya bir adım daha yaklaşacaksınız.

Kibriti söndürmeyi başardığınızda ateş yakma çalışmasında öğrettiklerimi uygulayın ve parmağınızı kibritin ucuna yaklaştırarak kibriti yakmaya çalışın. Tabii kağıt yakma çalışmasında ilerleme kaydettikten sonra bu çalışmaya başlayın. Ayrıca gün içinde tek bir parmağınızda ateşin sıcaklığını hissedip sonra soğutmaya başlayın. Aklınıza geldikçe bunun gibi küçük pratiklere devam edin.

Pyrokinezi gerçek mi?

Pyrokinezi, telekinezi içerisindeki en gerçek kinezilerden birisidir. Ateşi hareket ettirmeye çalışmak en kolay uygulama şekli olduğundan dolayı yalnızca bunu deneyerek bile gerçekliğini deneyimleyebilirsiniz.

Pyrokinezi günah mı?

Pyrokinezi yapmak günah değil, içinde günah olabilecek bir çalışma barındırmıyor. Aklınıza cinler ateşten yaratıldığı için böyle bir soru gelmiş olabilir ama olayın cinlerle ilgilisi olmasını içtenlikle söyleyebilirim. Ayrıca ateşe tapma gibi bir şey de söz konusu değildir.

Pyrokinezi dersleri gerekli mi?

Pyrokinezi tek başına dersi verilebilecek kadar geniş bir konu değil. Zaten telekinezinin alt dalı olduğu için temel enerji çalışmalarını telekineziden öğreniyorsunuz. Geriye kalan şey sadece ateşle bütünleşerek onu telekinetik enerjiyle yönlendirmeye çalışmaktır.

Kaynak: https://www.yunusyesil.com.tr/telekinezi/

Buna benzer konular;

Yazarın diğer yazıları;

Hiç yorum yok

Siz yorum yapın