Hayvan sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor, kuduz vakaları için yeni uygulamalar yolda

Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt dışına götürülecek kedi ve köpekler için kuduz testi süreçlerini hızlandırmak amacıyla yeni bir sistem geliştirdi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kullanıma açılan bu sistem, kuduz antikor titre testi sonuç raporlarını QR kodu aracılığıyla hızlı ve anlık bir şekilde doğrulama imkanı sunuyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce fiziksel evrakla yürütülen protokol girişi, analiz sonuçlandırma ve rapor yayınlama gibi işlemler, 2 Ekim 2023 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığının Veteriner Laboratuvar Bilgi Sistemi (VELBİS) üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilebiliyor.

Bu yeni uygulama ile birlikte, önceki süreçte ortalama 6 hafta süren analiz sonuçlandırma süreci önemli ölçüde kısaltılmış durumda.

Bakanlık, vatandaşların işlemlerini daha da hızlandırmak adına kuduz antikor titre testi sonuç raporlarının QR kodu ile elektronik ortamda doğrulanması çalışmalarını tamamlamıştır. Bu sistem, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kullanıma açılarak, yurt dışına götürülecek kedi ve köpeklerin kuduz testi sonuç raporlarını anında ve etkili bir şekilde doğrulama olanağı sağlamaktadır.

Buna benzer konular;

Yazarın diğer yazıları;

Hiç yorum yok

Siz yorum yapın