Doğru Kapatıcı Nasıl Seçilir?

Kapatıcının makyaj tutkunlarının favori ürünlerinden biri olması şaşırtıcı değil! Güçlü olan bu ürün, kusurları gizlemeye yardımcı olabilir ve koyu halkalardan kurtulma konusunda favoridir. Doğru kapatıcı rengini seçmenize ve koyu halkalarınızı düzeltmenize, her zaman güzel görünmenize yardımcı olacak 5 ipucunu sizler için listeledik.

Cilt tonunuzu bilin.

Sizin için en iyi kapatıcı cilt tonunuza uygun olandır. Cildinizin sıcak mı, soğuk mu yoksa nötr alt tonlu mu olduğunu belirleyin. Bu, teninizle uyumlu ve daha doğal bir görünüm sunan kapatıcıyı seçmenize yardımcı olacaktır.

Koyu halkalarınızın tonunu belirleyin.

Etkili bir şekilde gizlemek istiyorsanız koyu halkalarınızın tonunu belirlemek önemlidir! Renkli kapatıcılar bu konuda yardımcı olabilir. Örneğin, şeftali tonları mavimsi koyu halkaları düzeltirken, sarı tonları morumsu lekeleri gizler. Kırmızımsı koyu halkalar için yeşil etkilidir.

Kapatıcınızın amacından emin olun.

Kapatıcı sadece koyu halkaları gizlemek için değildir. Ayrıca lekeleri, sivilceleri ve kusurları kapatmak için de kullanılabilir. Her amaç için farklı bir kapatıcıya ihtiyaç duyulabilir. Örneğin turuncu veya şeftali tonlarındaki kapatıcılar mavi göz altı halkalarını nötralize etmek için idealken, ten rengi kapatıcılar lekeleri kapatmak için daha iyidir.

Cilt testi

En iyi kapatıcı seçerken doğrudan cildinizde test etmeniz önemlidir. Yüzünüze, tercihen düzeltmek istediğiniz bölgeye küçük dokunuşlarla uygulayın. Kapatıcının cildinize nasıl karıştığını ve gün boyu nasıl hissettiğinizi kontrol edin.

Aydınlatmadaki farklılıklara dikkat edin.

Aydınlatma renk algısını etkileyebilir. Bu nedenle, kapatıcıları mağazada veya evde test ederken bunu doğal ışıkta veya genellikle bulunduğunuz ışığa benzer bir ortamda yaptığınızdan emin olun. Bu, aydınlatmadaki farklılıklar nedeniyle kötü seçimler yapmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Doğru Kapatıcı

Kapatıcı ile Yorgun Görünmekten Kurtulun!

Genellikle dinlendirici bir uykunun en iyi güzellik müttefiki olduğu söylenir. Ancak her zaman istediğimiz kadar dinlenemiyoruz. Bir fındık faresi gibi uyuyor olsanız bile, belki genetik, stres veya kötü alışkanlıklar gibi diğer faktörler, sanki bir panda ayısıymışsınız gibi koyu halkalarınızı işaretleyebilir. Bu nedenle her sabah ayna karşısında gözünüzün altında bakışınızı karartan, sizi yorgun, hatta yaşlı gösteren gölgeleri gizlemek için kapatıcı kullanabilirsiniz. Böylelikle yorgun görünmekten kurtulabilirsiniz.

Göz Altı Kapatıcı Nedir?

Makyaj yelpazesinde her ürün, özelliklerimizi güzelleştirmeyi veya vurgulamayı amaçlayan belirli bir işlevi yerine getirir. Ancak konu her zaman güzel görünmek için belirli bir kozmetik ürününün erdemlerini övmeye gelirse o da şüphesiz göz altı kapatıcıdır. Kapatıcı, belirli renk değişikliklerini düzeltmek, gizlemek veya yumuşatmak amacıyla yüzdeki belirli noktaları kapatan renk düzeltici olarak bilinen bir makyaj ürünüdür.

Göz altı kapatıcı, az uyusak bile güzel görünmemize yardımcı olan kozmetik ürünlerden biridir. Ancak eğer onu doğru kullanmazsak en büyük düşmanımız haline gelebilir. Koyu halkaları veya kırışıklıkları daha belirgin hale getirebilir veya sonucu doğal olmayan hale getirebilir. Bu ipuçlarıyla, makyaj sanatçılarına göre en sık yapılan hatalardan kaçınmanıza ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak istiyoruz.

İster daha kalın bir fondötene benzeyen cilt tonlarında, ister belirli kusurları nötralize etmek için renkli versiyonlarda olsun, iyi bir kapatıcı yüzün renk değişimi olan kısmını kapatabilir ve ciltle uyum sağlayabilir.

Cilt Tonuna Göre Göz Altı Kapatıcısı

Fondöten renk tablolarına genellikle cilt tonlarındaki kapatıcılar eşlik eder. Bazı markalar alt tonlu varyasyon seçenekleri de sunmaktadır. Kapatıcıyı cildinize çok yakın bir tonda seçmeniz, açık tonlardan kaçınmanız önemlidir, böylece ürünün cildinize mükemmel bir şekilde yayılıp uyum sağlaması ve fondötenle bütünleşmesi sağlanır.

En hafif kapatıcı kuralının her zaman işe yaramamasının ana nedenlerinden biri cilt tonudur. Herkesin kendine özgü bir cilt tonu vardır ve birinde parlak görünen bir şey diğerinde doğal görünmeyebilir. Örneğin, daha koyu bir cildiniz varsa ve çok açık bir kapatıcı kullanıyorsanız, bu durum abartılı bir kontrast oluşturabilir ve doğal görünmeyebilir.

Göz altı için en iyi kapatıcı tonunu seçmenin altın kuralı, teninizden bir veya iki ton daha açık olmasıdır. Bu sayede göz altınızdaki izleri etkili bir şekilde ama doğallığını kaybetmeden kapatacaktır. Çok hafif olanı seçerseniz, bir çeşit panda ayısının tersini yaratmış olursunuz. Çok karanlık olanı seçerseniz, koyu halkaları çok hoş olmayan bir şekilde vurgulayacaktır.

Profesyonel bir bitiş için doğru tonu seçmenin ötesinde bazı ekstra nüanslara da dikkat etmelisiniz. Eğer aradığınız şey koyu halkalarınızı kamufle edecek bir kapatıcı ise yoğunluğunu dengelemek için sıcak bir alt tona sahip olmalıdır. Aslında koyu halkalarınızın rengi ihtiyacınız olan alt tonu etkileyebilir. Gözlerinizin altındaki mavi, mor veya kahverengi halkalar için turuncu alt ton sizin için en iyisidir.

Son olarak nemlendirici özelliklere sahip olup olmadığına bakın veya önce göz çevresini kullanın. Böylece bu bölgedeki hassas cildi nemlendirecek ve istenmeyen çatlak etkisinden kaçınacaksınız.

Göz Altı Kapatıcısını En Doğru Şekilde Uygulayın!

Doğru kapatıcıyı seçtiğinize emin olduktan sonra ürünün fırçasını veya kendi parmaklarınızı kullanarak baş aşağı bir üçgen çizin (tabanı koyu halkaların üzerinde ve ucu yanağın üzerinde olacak şekilde). Üçgenin merkezini ürünsüz bırakmak önemlidir çünkü bu boş alan fazla kapatıcıyı önler.
Ürünü parmağınızla veya süngerle hafifçe vurarak yayın. İleri geri hareketler yapmaktan kaçının çünkü bunlar ürünün çıkarılmasına veya nihai sonucun bozulmasına neden olur.
Ürünü alt kirpiklere kadar gölge kalmayacak şekilde iyice yayın. Cildin eşitlenmesi için gözlerin köşelerine (iç ve dış) da ince bir ürün tabakası uygulanmalıdır.
Özellikle far sürmeyecekseniz ürünü göz kapağınıza uygulayın. Bu, makyajın daha doğal bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu alanı kapatmak için parmaklarınızda kalan ürünü veya fırçayı kullanabilirsiniz.
Gerekirse sonuçtan memnun kalana kadar biraz daha ürün uygulayın. Üstüne kompakt pudra kullanmak, daha fazla nötrlük sağlamaya veya göz kapağındaki yağlılığı gizlemeye yardımcı olabilir.

The post Doğru Kapatıcı Nasıl Seçilir? first appeared on Kimdir Kim, Ünlülerin Hayatı, Boyu, Nereli, Yaşı, Faydalı Bilgiler.

Buna benzer konular;

Yazarın diğer yazıları;

Hiç yorum yok

Siz yorum yapın